Jalkahoidon kotikäynnit

Jalkahoidon kotikäynnit Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Hattulassa – myös laitoskäynnit

Sanna Heino

Jalkojenhoidon osaamisalue, lähihoitaja

Ajanvaraus p. 044 975 5506 (Voit jättää soittopyynnön vastaajaan tai tekstiviestillä) tai sähköpostilla sanna@tasapainoklinikka.fi

Terveyttä edistävää jalkojen hoitoa kotikäynteinä.
Hoidossa huomioidaan eri sairaudet (mm. diabetes, reuma, psoriasis, syöpä, Parkinson, MS-tauti) sekä niiden vaikutus ja erityispiirteet hyvinvointiin.

Tunnin mittainen jalkahoito alkaa jalkakylvyllä, johon käytettävät tuotteet valitaan yksilöllisesti.  Tarpeen vaatiessa jalkojen iho kuoritaan. Seuraavaksi tehdään varvasvälien hoito, kuivaus ja kunnon tarkistus. Mahdolliset kovettumat ja känsät hoidetaan / poistetaan. Ihonhoidon tuotteet ja menetelmät valitaan aina ihotyypin mukaan. Terveille kynsille tehdään leikkaus ja viilaus. Paksuuntuneet kynnet ohennetaan ja kynsimuutoksille valitaan tarpeen mukainen hoito. Myös kynsinauhat hoidetaan.

Sienikynsienhoidossa poistetaan kuollut kynnen osa ja käytetään esimerkiksi teepuuöljyä, kynsimassaa ja tasoitelakkaa. Hoito ei paranna kynnen sieni-infektiota, mutta hillitsee sen kasvua ja ”roihahtamista” pahemmaksi.

Jalkahoito päättyy rasvaus-hierontaan, jossa ihotyypin mukaan valittu rasva imeytetään kunnolla ihoon hieronnan avulla. Jalkahoito viimeistellään hieronta-öljyllä tehtävään pohkeiden ja säärien hierontaan.